Bar Kitchen - Middle Eastern

New Bar Kitchen

Middle Eastern Inspired

Bijzonder smakelijke gerechten die van generatie op generatie worden doorgegeven in het Midden-Oosten, we hebben het natuurlijk over ‘Mezze’. Een sfeervolle tafel bomvol diverse koude én warme appetizers, geweldig om in een goed gezelschap te ‘sharen’. Met uitsluitend de beste verse en authentieke ingrediënten maakt u er een Midden-Oosters feest van.


Ontdek hieronder de recepten

Granaatappel raki

Cocktail met raki en granaatappel green tea. Wij combineerden de Raki met een ice tea van granaatappel.

Bekijk het recept

Acili Ezme

Een heerlijke frisse en pittige Turkse dip die perfect samen gaat met vers gemaakte Adana Kebab. Natuurlijk ook een mooi onderdeel van diverse koude Mezze.

Bekijk het recept

Dolmadakia

Gevulde wijnbladeren met rijst zijn heerlijk in combinatie met een warme tomatensaus en gehakt. Wij doen een klein beetje hummus onder het gerecht en verrassen met een knapperig tuinboontje.

Bekijk het recept

Sigara böreği tarifi

Wij maakten een variant op de traditionele böreği. Wij rolden Brickdeeg tot sigaar met een kaasvulling en gerookte bieten. Wij toppen hem af met Griekse yoghurt, honing en tahini. Het frisse van yoghurt combineert heel mooi met de geroosterde en gepelde sesamzaden in de tahini.

Bekijk het recept

Biber dolmasi

Deze pepers zijn ideaal om te vullen, nadat ze een klein beetje zijn ingesneden. Door pastrami van rund te verwarmen in de oven en te combineren met het zoete en pittige van de peper en het friszoute van de yoghurt, krijgt u een heel mooi gebalanceerd gerecht.

Bekijk het recept

Mercimek çorbasi

Door deze Turkse linzensoep te blenderen krijgt hij een mooie volle structuur. Wij maken het speels door een breadstick op de rand van het bord te leggen en deze af te toppen met onder andere zoute yoghurt.

Bekijk het recept

Taboulé

Een frisse salade uit Libanon welke perfect als bijgerecht geserveerd kan worden. Een heerlijke combinatie van taboulé, verse kruiden en de zuren van gepekelde citroen. De gekonfijte citroenen vriezen wij in en raspen deze vervolgens over de salade!

Bekijk het recept

Patlican salatasi

Gegrilde aubergine geeft een warme, volle en intense smaak. Wij combineren de aubergine graag in een salade met noten en verse kruiden en serveren deze met een lekkere pita.

Bekijk het recept

Lahmacun

Turkse pizza, maar dan net even anders. Wij combineren de pizza met onder andere zuurkool, granaatappel, feta en een yoghurt-gembersaus.

Bekijk het recept

Fatayer

Een vleespastei bestaande uit een brooddeeg van twee soorten bloem (tipo 1 en tipo 2) en welke gevuld wordt met bijvoorbeeld Sütdiyari en spinazie. Wij gebruiken een deegvormer die wij beleggen met het deeg en vervolgens dubbelklappen waardoor het broodje zichzelf vormt, ideaal!

Bekijk het recept

Manakish met za'atar

Snelle, eenvoudige en kruidige broodjes bomvol smaak. Creëer uw eigen smaak door gedroogde kruiden te combineren met verse kruiden en olie.

Bekijk het recept

Sambousek

Een krokant gefrituurd zanddeegje. Diverse varianten waar u verschillende kanten mee op kunt. Wij kozen voor een combinatie van drie kazen, waaronder halloumi en fior di latte met verse munt en nigellazaadjes.

Bekijk het recept

Pilav van risotto en orzo & adana kebab

Wij maakten een combinatie van orzo en risotto. Later maakten wij de pilav op smaak met bruine suiker en boter. Een perfecte combinatie met vlees en Cacık! Adana kebab is een spies van pittig gekruid gehakt. De spies heeft zijn naam te danken aan de Turkse stad in het zuiden van het land. Met de hand gevormd en gegrild op een houtskoolgrill. Heerlijk op dürüm in combinatie met gegrilde tomaten.

Bekijk het recept

Kibbeh

Kroketjes van fijne bulgur en vlees. Kibbeh, wat eigenlijk gewoon balletje betekent, is heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld fijne bulgur gemengd met gehakt, chorizo, pijnboompitjes en doperwtjes.

Bekijk het recept

Cacik

Deze Turkse yoghurt-komkommerdip is super fris en zit bomvol smaak! Cacik wordt traditioneel gegeten met brood. Het brood wordt gebruik als een ‘grijpertje’.

Bekijk het recept

Kataifi gamba

Gamba’s in engelenhaar. Kataifi is een gesponnen tarwe en kan in zowel de oven, frituur als pan krokant worden gebakken. Deze keer pakten wij een gamba in en bakten wij deze met kruiden af in de oven.

Bekijk het recept

Tirokafteri

Op een rijkelijk gevulde tafel is deze pittige kaasdip onmisbaar. De zachte witte kaas op pekelwater gaat perfect samen met het kleine zuurtje in sumak.

Bekijk het recept

Verder lezen:

Mezze

Mezze

Van Libanon en Iran tot Turkije en Syrië, Salma Hage brengt in Mezze de rijke smaken van het Midden-Oosten samen. Ze legt het principe van de mezze-tafel uit, en geeft vervolgens recepten voor de heerlijkste salades, groenten, gebak en brood, dips, gevulde lekkernijen, drankjes en zoete gerechtjes. Het voordeel van deze manier van eten: veel kan van tevoren worden bereid, en iedereen kiest precies datgene waar hij trek in heeft. Mix en match uit de verschillende schaaltjes en geniet van humus, tabouleh, falafel en labneh, van gerechtjes met lam, ansjovis, shakshuka, van zoete nagerechten als baklava met pistachenootjes, en zo veel meer.

Bekijk het boek

Ontdek meer 'New Bar Kitchen' geïnspireerde thema's:

Latin American

De keukens van Midden- en Zuid-Amerika gaan een ware opmars tegemoet. Kenners noemen het dan ook wel de ‘nieuwe’ tapas. En we kunnen hen niet ongelijk geven! De gerechten zijn namelijk perfect om te sharen. U maakt gegarandeerd indruk met bijvoorbeeld de tamales, gestoomd in maisbladeren. Of wat dacht u van de Peruaanse ‘sangria’, Chicha Morada?

Bekijk recepten

Asian

Aziatische ingrediënten lenen zich uitstekend voor kleine gerechtjes boordevol smaak. Aziatische gerechten zijn populairder dan ooit. Speel daar dan ook zeker op in! Laat u verrassen door bijvoorbeeld het Koreaanse galbi gui of een heerlijke ramen noedelsoep. En een dessert met mochi mag natuurlijk ook niet ontbreken!

Bekijk recepten

Meer inspiratie:

Inspiratie voor het voorjaar

Inspiratie voor het voorjaar

Inspiratie voor het voorjaar