Tips van onze specialisten

Tips van onze specialisten

Met de tips van ons slagers en visspecialisten maakt u er magische feestdagen van. Wat te denken van ‘Beef ’n Bones’; een botermalse ribeye opgebonden tussen twee mergpijpen. Of het perfect dooraderde vlees van het Wagyurund. Niet uit Japan, maar door onze slagers geïmporteerd uit de Spaanse bergen. Onze visspecialisten kiezen deze feestdagen voor de lekkerste soorten kaviaar van Royal Belgian Caviar en maakten een speciale selectie van zalmspecialiteiten van Het Vishuis.

Bekijk direct tips van onze...
Slager Visspecialist

Tips van onze slager


Beef 'n Bones

Beef 'n Bones

Dé nieuwe specialiteit van onze slager is de ‘Beef ‘n Bones’. Een hoge kwaliteit botermalse ribeye opgebonden tussen twee mergpijpen. Het resultaat is niet alleen een sensationele presentatie, maar ook nog eens een ongekende smaaksensatie.

Tijdens het garen smelt het merg, wat zorgt voor extra smaak aan het vlees. Gebruik daarnaast het merg ook na het garen, als extra smaakmaker in een kruidenboter over het vlees.

Ga naar recept


Wagyu Tajima

Wagyu Tajima

Wagyu Tajima, een zuivere bloedlijn

Wagyu is een bekend begrip in de horecawereld en staat voor ‘Japans rundvee’. Dit zegt nog niet direct iets over de kwaliteit. Bij Wagyu zijn vooral de bloedlijnen en genetica van belang. Wagyu Tajima is één van deze bloedlijnen en staat bekend om de intense vetmarmering van het vlees. Door de rustige groei ontwikkelt het intramusculaire vet zeer mooi.

Ga naar magazine

Wagyu Tajima

Mudéjar Wagyu

Tussen de Spaanse bergen, in het hart van de provincie Teruel, staan de Wagyu Tajima runderen van Mudéjar. Op deze moderne boerderij is het doel om rundvlees van topkwaliteit te produceren. De omgeving Mudéjar is rijk aan valleien en natuurlijke bronnen, waar de runderen vrij kunnen grazen. Dit zorgt voor bijzondere plaatjes van de zwarte koeien in de fotogenieke Spaanse uitzichten; een Japans icoon uit de Spaanse bergen. De genetica is een van de kwaliteiten bij Mudéjar waarbij ze alle moeite doen om de 100% zuivere bloedlijn in stand te houden. Alles om het mooiste Wagyu-product op tafel te kunnen zetten.

Mudéjar gaat verder dan alleen liefde en aandacht aan de dieren te geven. In samenwerking met diverse instituten en universiteiten zijn zij constant bezig met onderzoeken naar het welzijn van de dieren en de voeding, om de dieren onder optimale omstandigheden te houden. Daarnaast is de moderne, duurzame boerderij voorzien van zonnepanelen en wordt het verbouwen van de voeding zo efficiënt en duurzaam mogelijk gedaan waarbij kwaliteit voorop staat.

Wagyu Tajima

Perfecte vetmarmering voor optimale smaak

Wagyu Tajima staat bekend om de intense vetmarmering van het vlees. De marmering is in 12 klassen in te delen. Hoe hoger het getal, hoe meer intramusculair vet. Dit Wagyu Tajima vlees heeft een marmering van klasse 7 tot 8. Hierdoor heeft het een mooi doorregen smaakbeleving en malsheid, zonder dat het vet te veel overheerst. Door de hoge vetinfiltratie is een klein stuk al genoeg voor één couvert. De Wagyu Tajima producten zijn daarom alvast geportioneerd, zodat u er gelijk mee aan de slag kunt. Meer weten over Wagyu en vetmarmering? Lees dan meer op de pagina van onze partner 'van der Zee'.

Lees meer

Bekijk assortiment:

Wagyuvlees is zeer bereikbaar en door het portioneren direct te gebruiken in de keuken. Door het vetgehalte is een kleiner stuk al voldoende.

Tips van onze visspecialist

Lekkerste soorten kaviaar

Royal Belgian Caviar

Royal Belgian Caviar

Royal Belgian Caviar is pionier van ‘het zwarte goud’. In 2002 verschenen ze als eerste en enige Belgische kaviaarproducent op de markt. Wat goed is, moet niet heruitgevonden worden vinden ze bij Royal Belgian Caviar. Daarom zweren ze bij de traditionele eeuwenoude bereidingswijze. Alleen door niet-geovuleerde eitjes te gebruiken, lossen ze de hoge verwachtingen van trouwe kaviaarliefhebbers in. Met echografie controleren zij bij elke steur zeer precies de kwaliteit van de eitjes. Enkel steuren met de perfecte ei-kwaliteit worden gebruikt.

Bekijk volledige assortiment

Speciaal voor u geselecteerd:

CAVIAR PLATINUM ROYAL BELGIAN CAVIAR

Caviar platinum royal belgian caviar

Royal belgian caviar38701300

CAVIAR OSCIETRA ROYAL BELGIAN CAVIAR

Caviar oscietra royal belgian caviar

Royal belgian caviar38701280

CAVIAR BELUGA ROYAL BELGIAN CAVIAR

Caviar beluga royal belgian caviar

Royal belgian caviar38701190


Zalmspecialiteiten

Het Vishuis

Royal Belgian Caviar

Tot in perfectie veredeld en gerookt. Visdelicatessen die inspireren tot het maken van gastronomische meesterwerken. Het Vishuis is dé rokerij voor de nieuwe generatie chefs. Alle producten zijn ontwikkeld met de insteek de professionele keuken snel én efficiënt te kunnen laten werken met hoogwaardig gerookte visdelicatessen. Alleen zalmen van superieure kwaliteit worden geselecteerd door Het Vishuis. Door het langdurige productie procedé worden de smaken extra geaccentueerd en krijgt het de fijne structuur en de licht zoete smaak die zo kenmerkend is.

Pekelen en roken

Het Vishuis onttrekt veel vocht door middel van een gedegen pekel procedé; een droge pekel gemengd met kruiden en specerijen zorgt voor nagenoeg vijfentwintig procent vochtverlies. Daarna komt het langdurig rookproces met verschillende houtsoorten en een na-rijping om een stevige structuur, verfijnde smaak en een dieprode kleur te behalen.

Bekijk aanbod: