Kaas bij HANOS
Met ruim 750 verschillende soorten kaas is HANOS dé kaas groothandel
HANOS houdt, net als Nederland, ontzettend veel van kaas. In ons assortiment zijn alle soorten en smaken ambachtelijke kaas te vinden, stuk voor stuk met liefde gemaakt. Bij ons kunt u terecht voor typische Nederlandse kazen, zoals Edammer kaas of Goudse kaas. Gaat uw voorkeur toch uit naar een buitenlandse kaas? U vindt kazen in ons assortiment uit alle windstreken, van een verse gorgonzola uit Italië tot een Spaanse Cabrales. HANOS is de horecagroothandel voor alle soorten kaas die u zoekt.
Masterclass 'Kaas & begeleiders'
Uw kaasplank nooit meer "cheesy"! Michel ter Hart houdt zich elke dag bezig met het inkopen van kazen voor onze groothandels en als echte kaaskenner deelt hij graag zijn expertise. Ontdek zijn tips op gebied van kaas snijden, kaas serveren en de opbouw van een kaasplateau. Culinair adviseur Garry de Boer geeft veel inspiratie voor leuke begeleiders op uw kaasplateau, zoals fruitcombinaties en krokante nootjes tot aan restverwerking van kaas (no waste).
Kaasfondue
Say Cheese! Kaasfondue staat garant voor een gezellig samenkomen voor uw gasten tijdens de donkere winterdagen. De kaasfondue die eens een eenvoudige eenpansmaaltijd van Zwitserse bergherders was, is inmiddels uitgegroeid tot Zwitserlands bekendste kaasgerecht.
Onze kaasmeester deelt zijn tips voor hét basisrecept, passende wijn, hoe kunt verwerken in uw thuismenu en meer!
Maak kennis met ons assortiment kaas
Hennart
Bijzonder in ons kaasassortiment zijn de kazen van Hennart, onze huisaffineur uit het Noord-Franse Carvin. Sinds 1922 houden de affineurs zich bezig met het verzamelen en affineren (rijpen) van zo’n 100 soorten Franse kaas. Dagelijks arriveren uit het hele land de kazen, zo veel mogelijk van rauwe melk en van de boerderij, in de rijpingskelders van Hennart.
Holland Superieur
Van Hollandse bodem! De melk die voor deze kazen gebruikt wordt, komt van koeien die zoveel mogelijk buiten grazen in de wei. Van deze melk wordt op traditionele wijze Holland Superieur bereid. Na het snijden wordt de kaas direct gevacumeerd, zodat de kaas lang vers blijft. De kazen van Holland Superieur hebben een rijke, volle smaak.
Kaasmaeker
Onder de naam Kaasmaeker is er bij HANOS een prachtige selectie kazen van de boerderij verkrijgbaar. Ieder met een eigen karakter, dat mede wordt bepaald door de verschillen in grondsoort, gras en receptuur. De ambachtelijke bereidingswijze en het gebruik van dagverse volle melk maakt Kaasmaeker tot een kaas vol traditie.
Tips van onze kaasmeester
Onze kaasspecialist vertelt graag meer over kaas. Op Youtube is de playlist 'Kaaskennis' te vinden. Met de tips & tricks die onze kaasspecialist hier met u deelt, ontdekt u meer over het juiste kaasmes, de juiste kaasbegeleiders en meer.
De perfecte kaasplank
Een mooie afsluiter van het diner is de kaasplank. U weet dat de laatste ervaring het langst blijft hangen, dus een juiste kaaskeuze is van cruciaal belang.
Wij selecteerden tien kazen voor de perfect kaasplank, waarmee u uw gasten een bijzondere selectie uit de vele hoeken van Europa serveert. Om alle smaken goed tot hun recht te laten komen, is het verstandig om te beginnen met de mildste kaas en te eindigen met de meest pittige kaas. We hebben de kazen daarom genummerd van 1 t/m 10.
Kaasmeisje
Rianne Slotboom vertelt over haar passie
Jonge talenten die zich volop storten op een specifiek onderdeel binnen de gastronomie; daar worden we enthousiast van. Rianne Slotboom is zo’n talent. Op haar Instagrampagina inspireert ze haar volgers met de meest uiteenlopende informatie over kaas.
Meester-Affineurs
Meester-Affineurs is een jong bedrijf dat zich toelegt op het produceren, affineren en rijpen van biologische rauwmelkse kazen. Lees meer over één van onze 'IK KOOK BEWUST'-kazen.
Boerenkaas of boerderijkaas?
Boerenkaas en boerderijkaas, beide begrippen worden veel gebruikt. Beide kazen komen van de boerderij, maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen boerenkaas en boerderijkaas?
Nederlandse en Belgische streekkazen
Waar twee kleine landen groot in kunnen zijn: kaas! In Nederland en België duiken steeds meer kleinschalige kaasboerderijen op die bijzondere kaassoorten maken.
De perfecte kaas voor uw pizza
Elk type kaas heeft een unieke samenstelling, die zorgt voor kenmerkend smeltgedrag en een onderscheidende smaak. Wij lichten 9 verschillende kazen toe voor op uw pizza.
Het verschil tussen Parmigiano Reggiano en Grana Padano
Twee van Italië's meest beroemde kazen zijn de Parmigiano Reggiano en Grana Padano. Deze twee harde kaassoorten worden nog vaak met elkaar verward. Ontdek de overeenkomsten en verschillen tussen beide kazen.
Recepten met kaas
Op ons inspiratieplatform FoodXperience zijn heel veel recepten met kaas te vinden. Van cheesy dessert tot smeuïge tosti. De mogelijkheden met kaas zijn enorm!Panna cotta van epoisses
Ze zien eruit als ‘gewone’ desserts, maar niets is minder waar. Voor de echte kaasliefhebbers hebben we een aantal kaasdesserts ontwikkeld.
Soep van truffel-mozzarella
Een smakelijk 'wit' soepje van mozzerella en truffel om een diner mee aan te vangen.
Ballon van Mozzarella
Wist u dat mozzarella vormbaar is als je deze verwarmd? Wij maakten er vervolgens een ballon van!
Bezoek de kaasafdeling in uw groothandel
In onze groothandels vindt u een compleet en smaakvol assortiment kazen van een diverse herkomst. Kennismaken met ons kaasassortiment? U vindt elke twee weken een ander product om te proeven op onze proeftafel op de kaasafdeling.
Daarnaast is in elke vestiging een kaasspecialist te vinden. Wil u graag persoonlijk geholpen worden met bijvoorbeeld het samenstellen van de ultieme kaasplank voor uw gasten? Vraag naar één van onze kaasspecialisten in uw HANOS-vestiging en wij helpen u graag verder.
Bent u nog geen klant?
Word nu klant van HANOS en krijg toegang tot het grootste en meest exclusieve assortiment voor al uw horecabenodigdheden in onze 20 groothandels én online.