The Ladies of Sweets

The Ladies of Sweets

Volle en krachtige najaarsdiners sluiten we graag af met de lekkerste desserts. En wie kunnen u nu beter inspireren dan de meest talentvolle patissiers? Speciaal voor HANOS gingen vijf ‘Ladies of Sweets’ aan de slag met de lekkerste najaarssmaken voor desserts die ieder diner verrijken!

Nienke Schaap

Nienke Schaap

Chef patissier Restaurant Voorlinden

Nienke Schaap (23) is chef patissier bij Restaurant Voorlinden in Wassenaar. Na haar opleiding versneld te hebben afgerond deed ze haar werkervaring op bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk en patisserie Soetenso in Leiden. Inmiddels heeft Nienke al enkele jaren ervaring met het assisteren van internationale opdrachten op het gebied van ijs en patisserie en verzorgt ze trainingen op scholen.

Bekijk hier het recept van Nienke Schaap:

Taste of Autumn

“Wanneer de zomer ons land verlaat en het najaar weer voor de deur staat geniet ik het liefst op de Holterberg van de herfstlandschappen om mij heen. Bomen veranderen van kleur en laten hun bladeren vallen, kastanjes vallen op de grond en overal om je heen vind je noten. Speciaal voor HANOS heb ik een dessert ontwikkeld geïnspireerd op het Nederlandse landschap in het najaar. Denk aan de tamme kastanje en verse cranberries die in dit seizoen volop op Nederlandse bodem te vinden zijn.”

Ga naar recept

PUREE KASTANJE-VANILLE MARRON-VANILLE

Puree kastanje vanille

Les vergers boiron41103020

Caitlin Knol

Caitlin Knol

Patissier & eigenaresse CS Patisserie & Chocolaterie

Mijn naam is Caitlin Knol en ik ben afgestudeerd aan Ter Groene Poorte in Brugge. Hier heb ik mijn diploma behaald voor meester patissier/chocolatier. Toen ik drie jaar geleden de kans kreeg om een eigen onderneming te starten, heb ik deze kans met beide handen aangegrepen. Met CS Patisserie & Chocolaterie wilde ik in Zwolle een toevoeging zijn op gebied van patisserie. CS staat voor kwaliteit van het product, passie voor patisserie en creativiteit. Ik ben altijd op zoek naar vernieuwing, verfijning en verrassende smaken.

Bekijk hier het recept van Caitlin Knol:

BloodOrange

“Welk seizoen het ook is, in ieder dessert vind ik het lekker om frisse tonen terug te laten komen. In het dessert dat ik voor HANOS creëerde heb ik de bittere, zoete en frisse smaken van bloedsinaasappel verwerkt. Dit heb ik gecombineerd met vlierbloesem en ook laat ik de warme smaak van vanille terugkomen. Zeker na een vol en rijk hoofdgerecht is dit wat mij betreft een heerlijk frisse afsluiter."

Ga naar recept

PUREE BLOEDSINAASAPPEL

Puree bloedsinaasappel

Les vergers boiron41152250

PUREE BERGAMOT BERGAMOTE

Puree bergamot

Les vergers boiron41102470

Nienke Woesthuis

Nienke Woesthuis

Cake artist & eigenaresse Mykitchenplayground

Nienke is eigenaresse van Mykitchenplayground in Nijverdal. Dé plek voor custom cakes, sweets en bruidswerk. “Wat ooit begon als hobby is uitgegroeid tot een bedrijf waar ik met heel veel liefde en creativiteit eindeloos mag bakken, samenstellen en decoreren. De cakes & sweets zijn meer dan ‘iets lekkers voor bij de koffie’, ze zijn de kers op de taart bij een speciale gelegenheid. Omdat alles wat de keuken hier verlaat maatwerk is, sluit het product helemaal aan op de wensen en gelegenheden van de klant.”

Bekijk hier het recept van Nienke Woesthuis:

Braam, pistache, chai en roos

“In mijn creaties ben ik altijd op zoek naar kleuren die elkaar complementeren. In het najaar ben ik gek op donkere, aardse kleuren die perfect bij het seizoen passen. In het dessert dat ik voor HANOS maakte, geven de bramen de mooie warme kleur gecombineerd met het groene van pistache. In het gerecht zitten verder de smaken van kaneel en gember. In de bramengel heb ik nog wat rozenwater verwerkt waardoor de bloemige toets mooi naar boven komt.”

Ga naar recept

PUREE WILDE BRAAM MURE Z. SUIKER

Puree wilde braam zonder suiker

Les vergers boiron41103470

Kiki Suijkerbuijk

Kiki Suijkerbuijk

Patissier en mede-eigenaar Chatwick Coffee Roasters

“Bij Chatwick Coffee Roasters in Breda branden we onze koffies zelf en bieden we superspecials aan in onze zaak midden op de Nieuwe Ginnekenstraat. Dit zijn koffies die je nergens anders ziet of drinkt. We specialiseren ons dus in high-end koffie. Aan de overkant hebben we onze bakkerij en koffiebranderij. Hier kunnen onze gasten terecht voor de lekkerste ‘weekend-bakery producten’. Geen 40 verschillende soorten broodjes, maar een aantal high-end lekkernijen met Scandinavische invloeden. In de basis eenvoudig, maar des te puurder en lekkerder!”

Bekijk hier het recept van Kiki Suijkerbuijk:

Bloedsinaasappel, espresso en scone van brioche

“Ik bemerk in de foodwereld de trend waarbij er minder verschillende smaken gecombineerd worden en er meer toegewerkt wordt naar één geheel. Ook wat betreft kleuren wordt het rustiger. Deze Scandinavische invloeden vind ik heel tof. Voor HANOS creëerde ik een pré-dessert. Er worden al vaak hartige amuses gemaakt, maar steeds vaker worden er ook pré-desserts geserveerd. Een super mooie ontwikkeling. Ik serveer dit gerechtje op de ‘Chatwick-manier’ in een koffiekop. In dit gerecht combineer ik de frisse bloedsinaasappel met de warme smaken van espresso en een scone van brioche.”

Ga naar recept

PUREE BLOEDSINAASAPPEL

Puree bloedsinaasappel

Les vergers boiron41152250

Romy Uijen

Romy Uijen

Patissier Dawn Foods

Romy Uijen (26) is patissier bij Dawn Foods. In Eindhoven volgde ze de driejarige opleiding tot banketbakster waarna ze zich tot meesterpatissier specialiseerde in Brugge. Al tijdens haar opleiding verlegde Romy haar grenzen en vloog ze in de zomervakanties naar Amerika om ook daar als patissier te werken. Na het afronden van haar opleiding ging Romy werken bij een exclusieve ‘wedding bake company’ in Londen. Hier maakte ze kennis met de meest uitdagende decoraties. Sinds juni 2022 is ze terug bij Dawn, waar ze eerder al eens stage liep. Bij Dawn houdt Romy zich veel bezig met productontwikkeling, testen en uitproberen voor bakkers en patissiers.

Bekijk hier het recept van Romy Uijen:

Framboos, chocola & kaneel

“Net als in ieder ander seizoen, vind ik het belangrijk om te werken met producten die dan beschikbaar zijn. Het voordeel met diepvriesproducten is dat deze natuurlijk altijd beschikbaar zijn. Zo geldt dat ook voor de frambozenpuree die ik gebruik. Verder gebruik ik de ‘muffin mix chocolate’ van Dawn. Wat mij betreft een perfect product dat als basis gebruikt kan worden voor veel najaarspatisserie. Framboos past natuurlijk mooi in het voorjaar en het najaar, maar in combinatie met kaneel is het heerlijk om te gebruiken in najaarspatisserie. Bij het opensnijden van de muffin loopt de frambozenchocolade er heerlijk uit.”

Ga naar recept

PUREE FRAMBOOS

Puree framboos

Les vergers boiron41102220

Les Vergers Boiron Purees

Haal zelf ook de heerlijke smaken van de herfst in huis met de purees van Les Vergers Boiron.
Deze zijn snel en gemakkelijk te gebruiken. Daarnaast zijn de purees van hoge kwaliteit en smaak.
Bekijk nu het volledige assortiment.

Ga naar assortiment