Vacherin mont d'or

Merk
Vacherin
Verpakking
Stuks 500 gram
Artikelnummer
40748503

Productomschrijving

De Vacherin Mont d’Or is een heerlijke kaas uit de Jura. Het is een kaas met een gewassen korst en wordt gemaakt van uitsluitend rauwe koemelk. Nadat het stremsel is toegevoegd, wordt de kaas in de wrongel vormen gedaan. Hierna wordt de kaas, om uitlopen te voorkomen, in dennenhouten hoepels overgedaan. De kazen worden in de rijpingstijd van minimaal drie weken iedere dag gewassen en gekeerd. Het levert een heerlijke kaasmassa met een licht zoetige smaak op die heerlijk smeuïg is. Perfect om warm te serveren en uit te ‘lepelen’ met bijvoorbeeld stukjes brood en cornichons.

Over Mont d'Or

Mont d'Or is één van de weinige seizoenskazen en mag alleen gemaakt worden tussen 15 augustus en 31 maart. Aan de basis staat volle rauwe koemelk van de lokale rassen Montbéliarde en/of Abondance. Na het stremmen wordt de wrongel in een tijdelijke vorm gebracht en na het uitlekken wordt deze vorm vervangen door een buitenring van sparrenbast. Deze bast geeft naast steun aan de jonge kaas ook een bijzonder aroma. Gedurende 3 weken wordt de kaas gerijpt op sparrenhouten planken en regelmatig gekeerd en gewassen in pekelwater. De kaas krijgt een zachtroze korst met gele tinten en een duidelijke afdruk van het kaasdoek. Zorg er altijd voor dat de kaas rijp is en op de juiste temperatuur, want dat is bij lepelkazen een voorwaarde om optimaal te kunnen genieten. Dit proces is te versnellen door de kaas een kwartier op 180°C in de oven te zetten. Snijdt de bovenkant open en er komt een prachtige romige paté tevoorschijn met een heerlijk zachte smaak en een uitgesproken aroma van sparrenhout. Een lepelkaas bij uitstek.

Specificaties

Land Frankrijk
Vetgehalte droge stof 45,00
Verschijningsvorm Kaas Bereid uit rauwe melk

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na opening verpakking, product gekoeld
Minimale bewaartemperatuur 1 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Rauwe koeMELK, stremsel, zout, MELKfermenten

Per 100 gram

Energie (kJ) 1160
Energie (Kcal) 280
Eiwitten (gram) 18
Koolhydraten (gram) 0,5
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 23
Vezels (gram) 0
Zout (gram) 1,3

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Met
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten