Gedroogd bladwier / kombu

Merk
Hirokon
Verpakking
Zak 30 gram
Artikelnummer
25104960

Productomschrijving

Hirokon Hokkaido is een 100% Japanse kombu. Kombu wordt ook wel kelp of vingerwier genoemd. Deze gedroogde variant is perfect tot dashi (Japanse bouillon) te verwerken.

Over dashi

Dashi is een heldere bouillon en staat aan de basis van vele gerechten uit de Japanse keuken. De bouillon wordt getrokken van kombu (gedroogd zeewier) en bonitovlokken (gedroogde tonijn), waarbij eventueel smaakmakers als sardines en shiitakepaddenstoelen worden toegevoegd. Ook suiker, sake, sojasaus, sojapasta en fijn gesneden groenten kunnen worden gebruikt om de dashi extra smaak mee te geven.

Specificaties

Seizoen Winter

Ingredienten en voedingswaarden info

Gedroogd vingerwier

Per 100 gram

Energie (kJ) 578
Energie (Kcal) 138
Eiwitten (gram) 18
Koolhydraten (gram) 41,8
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 4
- waarvan verzadigd (gram) 0,25
Zout (gram) 24,1

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten