Douwe Egberts Cafitesse. Duurzaam van boon tot kop!

Gecertificeerde blends

De doelstelling van Douwe Egberts is dat in 2025 het gehele portfolio groene bonen op een verantwoorde wijze geteeld is. Momenteel heeft ieder smaakprofiel (Medium, Rich & Fruity en Dark) van Cafitesse al een gecertificeerde blend beschikbaar. Zo zijn er UTZ-gecertificeerde blends en er is ook een UTZ- en Bio gecertificeerde blend.

In de koffiebranderij

Douwe Egberts: "Al onze Cafitesse-koffie wordt op kwalitatieve wijze bereid waarbij we heel efficiënt omgaan met ingrediënten. We persen het water uit het koffiedik dat achterblijft na productie. We voegen bacteriën toe aan dit water en zetten het zo om in biogas. Daarmee verwarmen we onze stoomketels. Het droge koffiedik dat achterblijft, verbranden we en daarmee verwarmen we onze stoomketels."

"De energie die hierbij vrijkomt staat gelijk aan het energieverbruik van ongeveer 2.000 huishoudens! De overige stroom voor de productie komt 100% uit groene elektriciteit! Daarmee besparen we 2600 Ton CO2 / jaar wat gelijk staat aan 1300 vliegreizen van Amsterdam naar NY en terug. We gebruiken onze waterstromen om nog energiezuiniger te werken. Warm water warmt ons koude water op, en we gebruiken koud water om warm water af te koelen."

De verpakking

Uit één pak Cafitesse 2L kunnen 386 kopjes koffie gehaald worden. Voor hetzelfde aantal kopjes bonenkoffie zijn minstens vier verpakkingen nodig.*
*Op basis van standaard Nederlandse instellingen en kopjes van 125ml

Douwe Egberts werkt hard om ook de verpakking nog duurzamer te maken. Ambitie: "in 2025 willen wij volledig recyclebare en/of composteerbare verpakkingen hebben. Omdat er meer kopjes koffie uit één pak komen, is ook het transport efficiënter. We kunnen immers veel meer kopjes koffie zetten vanuit een vrachtwagen liquid dan vanuit een vrachtwagen met bonenkoffie. Het verschil is 1 koelwagen met pakken liquid roast tegenover 3,8 vrachtwagens met bonenkoffie."

Samen tegen afval

Omdat de koffie al in de branderij is gezet, is koffiedik voor u verleden tijd en hoeft dit op locatie dus niet meer opgehaald te worden. Hierdoor hoeft er geen extra afvalstroom toegevoegd te worden en is er geen extra transport nodig. Ter vergelijking: bij bonenkoffie ontstaat er +/- 13 gram koffiedik per kopje koffie.

 


Ontdek het assortiment

Benieuwd naar het assortiment Caffitese bij HANOS? Klik dan op onderstaande button om het aanbod te bekijken.

Ontdek het assortiment