Wij bieden u graag de mogelijkheid om in een informele setting geïnformeerd en geïnspireerd te raken. Daarom organiseert HANOS vele interessante workshops, masterclasses en andere activiteiten. Deze worden elk jaar gebundeld in ons activiteitenboek. Ook in 2020 stond de agenda weer goed gevuld met vele activiteiten, die door professionals op verschillende locaties door het hele land gegeven zouden worden.
In verband met de huidige maatregelen zijn wij helaas genoodzaakt om al onze activiteiten en evenementen op locatie tot op heden te annuleren. Om u op afstand toch te kunnen blijven inspireren, zenden wij regelmatig livestreams uit en vinden een aantal workshops en masterclasses online doorgang.
Op dinsdag 23 maart zal de livestream in het teken staan van de plantaardige keuken van Yerba. Tijdens de livestream vertelt Walter Marskamp u alles over de plantaardige keuken van Yerba Amsterdam: "Het is de kunst om met een strenge selectie ingrediënten toch de volledige smaakbeleving terug te laten komen". Bij elke bereiding laat hij zien hoe van iedere plant zoveel mogelijk wordt gebruikt. Een livestream met een explosie van kleuren, smaken en texturen!
De filosofie van Walter en zijn team zijn ook samengevat in het boek SMAAK, dit boek is natuurlijk te verkrijgen bij HANOS.
Benieuwd wat zij u die dag nog meer gaan laten zien? Volg ons op Instagram & Facebook en blijf op de hoogte! Zet u 23 maart alvast in de agenda?
Start de livestream Ontvang de recepten*
*De recepturen worden verstuurd vanaf 23 maart. U kunt ze al wel eerder opvragen.
Wegens gezondheidsredenen wordt de livestream ‘De Indonesische keuken’ van aanstaande maandag uitgesteld naar een nieuwe datum. Wij houden u op hoogte wanneer er een nieuwe datum gepland staat.
Tijdens deze livestream nemen Stephen de Ruyter en Esther Dadema u mee naar de Indonesische keuken. Met uitleg over de diverse specerijen, de verschillen per eiland, en natuurlijk het maken van diverse gerechten. Zo bereiden Stephen en Esther onder meer de klassieke saté Domba en het traditionele dessert Cendol.
Ontvang de recepten*
*De recepten worden verstuurd op de dag van de livestream. U kunt ze al wel eerder opvragen.
Klik hier om de recepten te ontvangen
Tijdens deze livestream neemt niemand minder dan Kiki Suijkerbuijk, lid van het Dutch Pastry Team, u mee in de wereld van patisserie en Valentijn. Deze livestream is opgezet in samenwerking met Dawn Foods.
Monique Nefkens, creative bakery chef bij Pastridor, laat u tijdens deze masterclass de kracht van brood in culinaire concepten zien. Met lekkere recepturen, afbakadviezen én tips voor ondernemers van haar collega Paola.
Wat kunt u onder andere verwachten in deze masterclass?
Ronald Anneveldt is senior whiskyambassadeur. Vanwege zijn verleden als vinoloog en liquorist heeft hij een duidelijke focus op de ontwikkelingen in de industrie. Als 'Brand Ambassador Craft Spirits' bij de Monnik Dranken is Ronald expert op het gebied van whisky.
Op dinsdag 15 december verzorgde niemand minder dan Meester Patissier Rudolph van Veen een livestream met als thema kerstpatisserie & desserts. Benieuwd welke recepten hij deze dag heeft laten zien? U ontdekt het in deze livestream.
Klik hier om de tips & tricks te ontvangen
Op maandag 7 december stond de livestream in het teken van social media. Paul Cremers, creative director van Appart, vertelt u alles over social media zoals de do's and dont's, het lanceren van een concept voor uw bezorg- en afhaalmenu en het opzetten van promotie campagnes.
Op maandag 30 november stond de livestream in het teken van Dim Sum. Jennifer & Betty Ho van Treasure Dim sum vertellen u alles over het maken en bereiden van Dim Sum. De unieke culinaire kunst van Dim Sum ontstond honderden jaren geleden in China. Volgens sommige bronnen werd de eerste Dim Sum 2.500 jaar geleden gemaakt, zoals blijkt uit de poëzie en muziek van die tijd. Tegenwoordig is Dim Sum een integraal onderdeel van de Chinese cultuur en wordt het op grote schaal gewaardeerd in vele andere landen.
Bent u benieuwd naar hoe dim sums worden gemaakt, de verschillende deegsoorten en de bereidingen? U leert het in deze livestream!
Bierconnaisseur Rick neemt u mee in de wereld van speciaalbier. Rick is bierspecialist bij Bier&Co, één van Europa's leidende bierbedrijven. Speciale bieren van over de hele wereld bereikbaar maken voor een groot publiek is hun missie. Samen met de culinair adviseurs van HANOS neemt hij u mee langs verschillende gangen in de wereld van bier & gerecht combinaties.
Tess Posthumus, (internationally awarded bartender), neemt u mee tijdens de livestream in de wereld van cocktails en mocktails. Tess, wereldwijd befaamd om haar cocktails en inspiratie, wordt ook wel de Jamie Oliver van de cocktails genoemd. Speciaal voor HANOS geeft zij een inspirerende livestream.
Tijdens de livestream zal Tess het hebben over de basistechnieken zoals builden, shaken en stirren. Daarnaast geeft ze uitleg over de essentiële bartools, en hoe deze te gebruiken. Last but not least zal ze u inspireren met een aantal signatuur cocktails & mocktails.
Klik hier om het naslagwerk te ontvangen
Barbara neemt u mee in de wereld van wijn en glazen. Wijn is haar met de paplepel ingegoten. Op zoek naar de ultieme wijnbeleving ging zij dan ook met liefde samen met Royal Leerdam het avontuur aan om 5 glazen te ontwerpen, waarin de smaakbeleving van elk type wijn perfect tot zijn recht komt.
Bent u ook benieuwd wat een goed of slecht glas doet met onder andere een lichte sauvignon blanc en een krachtige grenache syrah?
Wild is bij ons puur wild. Nergens in Europa vindt u zo’n groot assortiment wild en gevogelte uit de vrije natuur als bij HANOS. Marcel de Leeuw, SVH Meesterkok laat u prachtige gerechten zien waarin wild de hoofdrol speelt.
Geïnspireerd door mijn reizen, Hong Kong, kunst en design, creëer ik zoete ervaringen. Met de texturen en smaken in gedachten die bij het volgende seizoen horen, onderzoek ik smaakpapillen in verschillende culturen.Tegelijkertijd maak ik gebruik van trends, wat resulteert in eclectische gerechten. Bij het definiëren van smaak is het de combinatie of smaken, texturen, culturen en individuele smaakpapillen die het creëren van een echte uitdaging maken. In alle creaties vraag ik wat “zoet” is.
Heeft u altijd alles willen weten over de bereiding van sushi? Dan hebben is dit de livestream voor u! Tijdens deze livestream neemt Arjan Siemerink u mee in de wereld van sushi met tips & tricks over de bereiding. Waaronder: sushirijst, de technieken achter uiteenlopende sushi-bereidingen en diverse soorten sushi zoals maki, nigiri & Californian rolls
Tijdens deze livestream neemt Joris Bruurs u mee in de wereld van 'straatvoer' en de filosofie die Brass Boer Thuis daarop heeft.Joris zal hiervoor enkele straatvoer gerechten bereiden, toelichten waarom hij bepaalde keuzes maakt en welke technieken hij graag gebruikt. Denk aan favorieten van de kaart als Iberico ribs met pinda-garnalensaus en super crunchy kibbeling van zeeduivel met curry madras.
Heeft u altijd alles willen weten over de bereiding van de perfecte pizza? Dan hebben wij dé livestream voor u! Op dinsdag 21 juli stonden Marcel Losekoot, chef van de Pizza Academy & Simon Giaccotto (de pizzabijbel) voor onze camera met een Masterclass Pizza, powered by Moretti.
Tijdens deze livestream nemen de heren u mee in de wereld van pizza's met tips & tricks over de bereiding. Waaronder: • Uitleg over diverse soorten pizza's & foccacia's • Het perfecte pizzadeeg (meel, gist, watertemperatuur en het opbollen) • De topping
Klik hier om de recepten te ontvangen Bekijk meer recepten op FoodXperience
Op dinsdag 9 juni om 11.00 uur gaven patissiers Bart de Gans en Maurits van der Vooren een Masterclass Desserts voor u. 5 prachtige Dobla dessertinspiratie voor op het bord én voor take away. Uiteraard kunt u ook weer live vragen aan ze voorleggen.
Garry de Boer, Culinair Adviseur van HANOS Nederland, geeft tips & tricks vanuit de HANOS keuken. Een stormvloed aan inspiratie, leuke technieken, verrassende ingredienten & interessante bereidingen.
Als u van (heel) veel inspiratie houdt, dan is dit de masterclass om live te volgen!
Groenten spelen vandaag de dag steeds meer de hoofdrol op ons bord. Meesterkok Edwin van Gent en Pascal van Loon nemen u mee in de bereiding van afwisselende gerechten met mooie smaken, geweldige kleuren en heerlijke geuren.
Wat kunt u o.a. verwachten: het maken van gerechten door buiten het kader te denken, een grote dosis aan inspiratie en creatieve en goed toepasbare technieken.
Klik hier om de recepten te ontvangen. Hidde heeft inmiddels bijna 20 jaar ervaring in de keuken. Hij werkte in banketbakkerijen, gerenommeerde patisseriezaken en als patissier in sterrenrestaurants. Daarnaast is hij met regelmaat te zien op RTL4 bij ‘Koffietijd’. Tijdens de livestream deelt hij zijn kennis en geeft hij gouden tips die u direct kunt toepassen in de praktijk! Deze masterclass is powered by Callebaut.
Vanuit zijn ‘pure passie on tour’ is Leonard Elenbaas de absolute kenner op het gebied van werken met de Big Green Egg. Tijdens zijn masterclass leert hij u naast de basisbeginselen o.a. alles over roken & grillen, à la minute service en gastronomisch werken met de Big Green Egg.
Tijdens de Workshop A brand new day | Cocktails & drinks met Misja Vorstermans komen o.a.(inter)nationale trends, tips & tricks en hét basisrecept dat elke bartender moet weten aan bod. Hiermee kunt u u meer dan 200 cocktails creëren. Dit wordt er besproken: (inter)nationale trends, tips & tricks en hét basisrecept dat elke bartender moet weten en waarmee u meer dan 200 cocktails kunt creëren.
Op zoek naar meer inspiratie en tips? Of u nu uw fileerkunsten wilt opfrissen of nieuwsgierig bent naar onze interviews met vakspecialisten,u vindt het op ons YouTube Account.
HANOS maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken. HANOS.nl, HANOS.be en HANOS.de gebruikt functionele, analytische en marketing cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Daarnaast worden door derde partijen tracking cookies geplaatst voor klantfeedback en campagnes. Uw internetgedrag kan door deze derden worden gevolgd door middel van deze tracking cookies. Wanneer u op 'Accepteer cookies' klikt, geeft u toestemming voor het plaatsen van de hierboven beschreven cookies. Wilt u niet alle soorten cookies toestaan of meer weten over cookies? Kies dan voor "instellingen en meer informatie".
Kies uw cookie instelling:
Alle informatie omtrent cookies van HANOS vindt u hier.
Ons beleid inzake cookies HANOS streeft ernaar u open en zo volledig mogelijk te informeren over cookies die worden gebruikt op onze website. Cookies worden door ons gebruikt om uw gebruiksgemak op onze website te verbeteren. Onderstaand vindt u een verdere uitleg over cookies en vergelijkbare technieken, waarvoor ze gebruikt worden en hoe u, indien u dat wenst, kunt afmelden voor cookies.
Wat zijn cookies? Cookies zijn kleine bestanden die op de harde schrijf van uw computer worden opgeslagen. Cookies kunnen worden gebruikt om vast te stellen of vanuit uw computer verbinding is gemaakt met één pagina op onze website. Alleen de cookie wordt op uw computer geïdentificeerd. Persoonsgerichte gegevens kunnen dan in cookies worden opgeslagen, nadat u hiervoor uw toestemming hebt verleend of dit technisch absoluut noodzakelijk is, bijvoorbeeld om u aan te melden voor een met een wachtwoord beschermde online-functie.
Verschillende type cookies: Cookies welke HANOS gebruikt zijn te verdelen in verschillende soorten:
Als u geen cookies accepteert, kan dit leiden tot beperkingen in de functionaliteit van onze website.
Cookies die gebruikt worden door HANOS Op deze website worden op dit moment onderstaande cookies gebruikt:
Doel
Dit cookie gebruikt HANOS om te onthouden of u de cookiemelding wel of niet gesloten heeft. Zonder dit cookie zal de melding niet gesloten kunnen worden in de toekomst.
Eigenschappen
Deze cookie komt van HANOS.nl, HANOS.be en HANOS.de en wordt na één jaar verwijderd.
Naam
CookiesEnabled
Delen
We delen uw informatie niet met derden.
Met New Relic meten we hoe u HANOS.nl, HANOS.be of HANOS.de gebruikt. Deze gegevens gebruiken we om onze website te verbeteren.
Deze cookie komt New Relic en wordt na maximaal twee jaar verwijderd.
JSESSIONID
NewRelic deelt data met derden.
Met deze cookie wordt de voorkeur voor uw HANOS-vestiging bewaard.
Deze cookie komt van HANOS.nl, HANOS.be en HANOS.de en wordt na viertien dagen verwijderd.
RememberMe
Met deze cookie wordt tijdelijke informatie van uw websitebezoek (sessie) opgeslagen.
Deze cookie komt van HANOS.nl, HANOS.be en HANOS.de en wordt na één sessie verwijderd.
Deze cookie wordt gebruikt voor de authenticatie van verzoeken van ingelogde gebruikers.
accelerator SecureGUID
Deze cookie zorgt ervoor dat gebruikers naar de juiste server met de minste belasting worden geleid op drukke momenten op de website
Deze cookie komt van Amazon en wordt na één uur verwijderd.
AWSELB
Amazon deelt geen anonieme data met derden.
Met Google Analytics meten we hoe u HANOS.nl, HANOS.be of HANOS.de gebruikt. Deze gegevens gebruiken we om onze website te verbeteren.
Deze cookie komt Google en wordt na maximaal twee jaar verwijderd.
_ga, _gat, _gid
Google deelt geen anonieme data met derden.
Met deze cookie kunnen wij analyseren wat uw laatst bezochte pagina op de website is geweest en op welke pagina u zich nu bevindt.
hanosLas VisitedPage, hanosCurrent Page
Deze cookies ziet welke pagina's u bekijkt. Zo kunnen we u relevante advertenties laten zien.
Deze cookie komt komt van Google en wordt na maximaal 18 maanden verwijderd.
DSID, IDE
Google deelt anonieme data met derden.
Met Usabilla kunnen wij klantfeedback ontvangen van onze klanten. Ook kunnen campagnes getoond worden. Deze cookie zorgt ervoor dat u niet meerdere malen dezelfde campagne ziet. Dankzij deze cookie kunnen wij ook meten hoevaak een campagne is geopend en/of succesvol is afgerond.
Deze cookie komt van Usabilla en wordt na één week verwijderd.
_ga, _gid
Usabilla deelt geen anonieme data met derden.
Als u cookies blokkeert op onze website kunt u deze website nog steeds bezoeken. Het is echter mogelijk dat u niet van alle onderdelen of functionaliteiten van de website gebruik kunt maken.
Wilt u helemaal geen cookies ontvangen? Dan kunt u ook de instellingen van uw internet browser aanpassen om het plaatsen van cookies volledig te blokkeren. Hoe dit gedaan moet worden kunt u vinden in de help functie van uw browser.