Volop inspiratie voor het najaar 2021

Het najaar heeft iets bijzonders. Intens en zacht, stormachtig en behaaglijk, een seizoen vol mogelijkheden. We selecteren typische najaarsproducten, inspireren u met diverse bereidingen en vertellen u de verhalen van onze vakspecialisten. Samen met u laten we uw gasten genieten van de mooiste wijnen, lekkerste najaarsgroenten, het beste najaarsfruit, seizoensvis, wild en gevogelte, vegetarische bereidingen, gastronomische patisserie en daarnaast een verrassend non-food assortiment. In dit seizoen van uitersten, vol smaak en beleving, ervaren we samen de kracht van het najaar.


Laat u inspireren door...

Inspiratiemagazine Najaar 2021

Inspiratiemagazine Najaar 2021

In dit najaarsmagazine vindt u volop producten, recepten en verhalen waarmee we u informeren én inspireren. Zo proefden we Amerikaanse wijnen, gingen we aan de slag met kool, in gesprek met fermentatiespecialist Christian Weij, maakten we kennis met jong talent en ‘kaasmeisje’ Rianne Slotboom, ervaarden we de diversiteit van de appels van dit seizoen, leerden we de fijne kneepjes voor het maken van ceviche, inspireren we u met de beste najaarsvis en bieden we u natuurlijk de leukste wannahaves. Kortom, een magazine bomvol inspiratie!

Bekijk het magazine hier

Inspiratiemagazine Najaar 2021

Uitgelicht

Najaarswijnen

Dit najaar staat in het teken van krachtige wijnen. Onze specialisten hebben wijnen geselecteerd passend bij de krachtige smaken van het najaar. We geven daarnaast graag aandacht aan bekroonde wijnen en wijnen met een boeiend verhaal.

Bekijk najaarswijnen

Mis het niet! FoodXevent in het teken van patisserie

Met World Pastry Champion Frank Haasnoot

Op 1 & 2 november organiseert HANOS een FoodXevent in het teken van patisserie. Hoofdgast, Frank Haasnoot, is al jarenlang werkzaam in de absolute top van de patisseriewereld en winnaar van de World Chocolate Masters in Parijs. Naast de masterclass van Frank is er doorlopend een foodmarket met de nieuwste trends op het gebied van patisserie. Het FoodXevent vindt op 1 november plaats in Delft en op 2 november in Eindhoven.

Schrijf u gratis in

Krachtige smaken

Krachtige smaken

Krachtige smaken

Ingrediënten met volle, aardse smaken en intense kleuren zijn kenmerkend voor het najaar. Wij selecteerden de mooiste producten van dit heerlijke seizoen, vol smaak en karakter. Maak van dit najaar iets bijzonders met paddenstoelen, seizoensvis, appels, kool, wild en gevogelte uit het seizoen, pompoen en najaarsdranken. Deze typische herfstproducten zijn de basis voor de zo verwarmende najaarssfeer.

Wild hert | HANOS

Wild & gevogelte

HANOS is toonaangevend als het gaat om wild en gevogelte. Het hele jaar door, ook buiten het traditionele wildseizoen, gaat HANOS voor u op jacht naar de beste wildspecialiteiten. Onze visie is simpel: wild moet wild zijn. Lees meer over wild, bekijk onze masterclass en ontdek middels onze technische video's hoe u wild prepareert.

Meer over wild

Najaarswannahaves

Najaarswannahaves

Bij het najaar horen ook najaarswannahaves: mooie, bijzondere en/of nieuwe producten die uitstekend bij het najaar passen. Onze specialisten selecteerden de mooiste wannahaves voor dit najaar voor u.

Bekijk wannahaves

ban_han_hc20_01104140_verzamel_747x498.jpg

Bokbier

Wanneer de herfst zijn intrede doet, weet elke bierkenner hoe laat het is: bokbier! Met zijn robijnrode tot donkere kleur is het bier goed te herkennen. Toch heeft elk bokbier zijn eigen karakter en eigenschappen, in ons assortiment vindt u een ruime selectie om uw bierkaart mee te verrijken.

Bekijk de bokbieren hier

Najaarsvis

De vissen van het najaar

Het najaar staat gastronomisch gezien natuurlijk bekend om al haar wild & gevogelte, maar ook zeker op het gebied van vis kunnen liefhebbers hun hart ophalen. Zo weet ook Jakob Doorn, visspecialist bij Versvishandel Jan van As, partner van HANOS. Maak kennis met de vissen van het najaar en bekijk recepten met najaarsvis en de masterclass Vis & Seizoen.

Lees meer

Paddenstoelen

Paddenstoelen

Het najaar is een seizoen vol kleur, smaak en heerlijke herfstgroenten. Hét ideale seizoen voor paddenstoelen, waarvan het aanbod in de herfst het grootst is. HANOS neemt u mee in de verrassende smaken, texturen, geuren én eindeloze mogelijkheden. Wij laten u graag kennismaken met deze heerlijke groente van het najaar.

Ontdek paddenstoelen
Kool = cool

Kool = cool

Ook dit najaar is kool helemaal cool! Met zijn veelzijdigheid aan kleuren, smaken, texturen en mogelijkheden, is kool dan ook dé ultieme najaarsgroente. Bij HANOS vindt u een groot assortiment sluit-, blad-, spruit-, knol- en bloemkolen, ieder met zijn eigen eigenschappen. Onze chefs laten u graag zien hoe deze koolsoorten te verwerken zijn in verschillende creaties.

Lees meer

Appels

The Big Apple

Bij HANOS vindt u een ‘big’ assortiment aan verschillende appelsoorten. Van zoet tot zuur en van rood tot groen, appels zijn er in veel verschillende soorten. Ontdek de verschillen en kies uw favoriet. Ga dit najaar in de keuken aan de slag met de appels van dit seizoen.

Lees alles over appels

Sensatie met Beerenburg

Sensatie met Beerenburg

Het oude ambacht en het 150 jaar oude recept voor Beerenburg gecombineerd met vernieuwende ingrediënten, dat heeft tot iets moois geleid! Beerenburg is natuurlijk heerlijk om aan uw gasten te serveren als aperitief of digestief, maar Jan Smink heeft bewezen dat het ook zeer geschikt is om te verwerken in gerechten.

Ontdek Beerenburg

Pompoen | HANOS

Pompoenen

Pompoen is misschien wel de ultieme najaarsgroente. Onze specialisten selecteerden een aantal mooie soorten, met een eigen vorm en eigen smaak. We laten u graag zien waar wij onze pompoenen vandaan halen én geven u graag inspiratie voor heerlijke gerechten.

Ontdek het assortiment

Krachtige bereidingen

Krachtige bereidingen

Zinderende smaken

Het najaar leent zich bij uitstek voor traditionele technieken in de keuken. Niet ouderwets, maar gestoken in een nieuw jasje. Zo zet u het najaar écht op de kaart. Door te stoven en fermenteren brengt u de smaken van het najaar naar een nóg hoger niveau. Ook inspireren we u graag met de mogelijkheden van ons wild en gevogelte. Puur en op klassieke wijze, maar ook vegetarisch. ‘Wild zonder wild’, zo kan het ook.

FoodXperience wild vs. vegetarisch gerechten

FoodXperience: wild met én zonder wild

Onze FoodXperience chefs maakten zich op voor het najaar! Ze gingen aan de slag met de typische ingrediënten van het najaar, zoals bijvoorbeeld wild en gevogelte. Maar ook bijzondere najaarsingrediënten als de bizon en parelhoen verschijnen weer op de werkbank. Dit keer namen onze chefs de uitdaging aan om van elk gerecht ook een volwaardige vegetarische variant te bereiden. Zo kunt u elk van uw gasten voorzien van een heerlijk najaarsgerecht!

Ontdek de recepten

Halloween

Halloween

Oktober; de maand van pompoenen en natuurlijk Halloween. De ideale gelegenheid om uw creativiteit te tonen. Hiervoor inspireren we u graag. Onze chefs doken de keuken in om toegankelijke, maar ook zeker verrassende creaties te maken. Het inbrengen van een vleugje Halloween op uw menukaart is op deze manier een koud kunstje!

Laat u inspireren

Verrot lekker: fermenteren

Verrot lekker: fermenteren

Als fermentatiespecialist neemt Christian Weij ons mee in de wereld van fermenteren, ofwel het gecontroleerd laten ‘rotten’ van groente, fruit, vlees, vis en zuivel, en leert ons alles over deze oude conserveringstechniek.

Lees alles over fermenteren

Roken | HANOS

Roken

Er zijn veel verschillende manieren om rook te verwerken in uw gerechten. Klassiek warm roken of koud roken met verschillende soorten hout voor bijzondere, diepe smaken. Met een rookpistool brengt u de rook zelfs aan tafel. Met rook geeft u smaak én beleving aan uw dranken en gerechten.

Alles over roken

Stoven | HANOS

Stoven

Tijd om te stoven! Stoven is een bereidingswijze die zich bij uitstek leent voor de koudere maanden. Door vlees zacht en traag te garen wordt het heerlijk mals en krijgen kruiden, specerijen en andere smaakmakers de tijd om een verwarmend gerecht vol smaak te vormen.

Alles over stoven

Krachtig vakmanschap

Krachtig vakmanschap

Krachtig vakmanschap

Het zijn de vakspecialisten die het verschil maken. Met hun kennis is het mogelijk om u de beste seizoensingrediënten te bieden. Aan het woord komen een wijn- en kaasspecialist, expert in fermenteren, visspecialist, toppatissier en ga zo maar door. Met hun verhalen, enthousiasme en toewijding én de bereidingen van onze vakmensen inspireren we u om het beste uit het najaar te halen.

Masterclass Vis & Seizoen

Masterclass Vis & Seizoen

Met Jakob Doom

Tijdens de online masterclass Vis & Seizoen nemen Jakob Doorn & Ronald Oud u mee in de wereld van vis. Voor HANOS vertellen zij u alles over de seizoensvissen van de Herfst, hierbij te denken aan bijvoorbeeld griet, octopus, zeeduivel en meer.

Bekijk de masterclass

Frank Haasnoot

Frank Haasnoot

Toppatissier deelt zijn tips en recepten

Perfectionistisch, gedreven en creatief; dat is hoe toppatissier Frank Haasnoot omschreven kan worden. Lees zijn tips en bekijk drie bijzondere gerechten.

Bekijk tips en recepten

Kaasmeisje

Kaasmeisje

Rianne Slotboom vertelt over haar passie

Jonge talenten die zich volop storten op een specifiek onderdeel binnen de gastronomie; daar worden we enthousiast van. Rianne Slotboom is zo’n talent. Op haar Instagrampagina inspireert ze haar volgers met de meest uiteenlopende informatie over kaas.

Lees meer

Ceviche met Katinka Lansink Dodero

Ceviche

Met Katinka Lansink Dodero

De liefde voor de Peruaanse keuken zit diepgeworteld bij Katinka Lansink Dodero, initiatiefneemster van ‘cevicheceviche’. “Met cevicheceviche wil ik mijn kennis over de Peruaanse keuken delen en onze mooie gastronomie voor iedereen toegankelijk maken.”

Meer over ceviche

Op wijntour door Amerika

Op wijntour door Amerika

Wijnproefsessie met Amerikaanse wijnen

Dat Amerikaanse wijnmakers goud in handen hebben, blijkt wel uit de hoeveelheid wijnen die zij jaarlijks produceren. Kwalitatief gezien gooien deze wijnmakers hoge ogen. Reden genoeg voor Eveline Diks en Jack Kallewaard om Amerikaanse wijnen te proeven in een sprankelende proefsessie.

Lees het verhaal
Verrot lekker - fermenteren masterclass

Verrot lekker

Masterclass met Christian Weij

Tijdens de online masterclass neemt Christian Weij u mee in de wereld van het fermenteren. Fermenteren is het gecontroleerd laten rotten van groente, fruit, vlees, vis en zuivel om het langer houdbaar te maken. Maar fermentatie is ook een prachtige manier om smaken te veranderen.

Bekijk de masterclass


Meer inspiratie voor het najaar

Bezoek voor meer culinaire inspiratie uw dichtstbijzijnde vestiging. Op alle afdelingen staan onze vakspecialisten voor u klaar! Ze adviseren u bijvoorbeeld graag over toepassingsmogelijkheden van seizoensproducten of de meest geschikte producten voor uw drankenkaart.

Uw dichtstbijzijnde vestiging