Seacuterie met ‘Salumi di Mare'

Dé culinaire trend van dit moment!

Een heerlijk borrelplateau, vergezeld met een lekker glaasje wijn, we zijn er allemaal gek op. Een gastronomische borrelplank is dé uitgelezen kans voor u als ondernemer om u te onderscheiden en een blijvende indruk achter te laten op uw gasten. En daar komt Marificio om de hoek kijken. Marificio creëerde onder leiding van sterrenchef Pasquale Palamaro (Restaurant Indaco* in Ischia, Italië) een unieke lijn met originele visproducten: `Salumi di Mare’, exclusief verkrijgbaar bij HANOS.

Verras met een 'Seacuterie'

In plaats van vlees voor een lekkere charcuterieplank, wordt er gebruik gemaakt van de beste vis uit de Middellandse Zee. Om precies te zijn; het stukje Middellandse zee tussen Napels, Sicilië en Sardinië. Hiermee zet chef Palamaro ook de visvangst van topkwaliteit uit Zuid-Italië opnieuw op de kaart. De vissoorten worden vervolgens gedroogd, gezouten en gekruid. Het resultaat is verbluffend! Heerlijk om puur te serveren als onderdeel van een ware ‘seacuterie’, maar de visproducten kunnen ook goed worden ingezet als onderdeel van een bijzonder gerecht. Wij durven erop te wedden dat dit voor veel verraste blikken van uw gasten zorgt. Smaak en beleving ten top!

Salumi die mare sfeerbeeld
Bresaola di Tonno

Bresaola di Tonno

Voor deze bresaola wordt gebruik gemaakt van rode tonijn uit de Middellandse Zee, welke wordt gedroogd en gezouten. Een intense, maar delicate smaak en perfect om in dunne plakjes te serveren.

BRESAOLA VAN TONIJN

Bresaola van tonijn

Marificio38201540

Lonza di Morrone

Lonza di Morrone

Het witte, zoete visvlees van de geelstaart heeft een mooie compacte structuur en geeft een zacht mondgevoel. De smaak wordt versterkt door de vis te roken met kersen- en eikenhout.

GEELSTAARTLENDE

Geelstaartlende

Marificio38201580

Ventresca di Tonno

Ventresca di Tonno

De tonijnbuik wordt verkregen uit het dikste deel van de vis, dat rond de buikholte zit. De spieren zijn mooi doorlopen met vet wat zorgt voor een zachte structuur en volle smaak. Het geheel wordt gedroogd en gezouten.

Girello di Pesce Spada

Girello di Pesce Spada

Gesneden uit de staart van de zwaardvis. Gemarineerd met Mediterrane kruiden: rozemarijn, tijm, salie, laurier en jeneverbes. De structuur is zacht en bijzonder delicaat.

ZWAARDVISROL

Zwaardvisrol

Marificio38201550

Ventresca di Pesce Spada

Ventresca di Pesce Spada

Het ‘vlees’ uit de zwaardvisbuik is mooi doorlopen met vet dat voor een zachte structuur en volle smaak zorgt. De vis wordt eerst gemarineerd met een mix van zout en suiker en vervolgens op smaak gebracht met Mediterrane kruiden en specerijen.

ZWAARDVISBUIK

Zwaardvisbuik

Marificio38201570