Volop inspiratie voor de zomer
De temperaturen stijgen, de zon maakt overuren en de terrassen zitten vol. Zoals vanouds draait de horeca op volle toeren. De zomer geeft extra energie om al uw gasten het seizoen optimaal te laten beleven. Met kenmerkende én verrassende ingrediënten knallen de sensationele smaken van de borden en uit de glazen. Met deze smaken willen wij én onze vakspecialisten u inspireren om het beste uit de zomer te halen. Samen maken we er een sensationele zomer van!
Laat u inspireren door...
Inspiratiemagazine Zomer 2022
De zomer is hét moment om u te inspireren met ons zomermagazine. In dit magazine vindt u onder andere een fijne collectie zomerse roséwijnen, een verrassende selectie mezcal en tequila, zomervissen, seafood boil, kleine kitchentools en kleine appetizers, de beste producten voor verrassende structuren en texturen, de Italiaanse keuken, de leukste zomer wannahaves en meer!
Kortom, een bomvol magazine om samen met u de zomer af te trappen. Samen maken we er een sensationele zomer van!
Professioneel buiten koken
Buiten is waar het gebeurt, waar u de aandacht van uw gasten trekt, zodat uw terras dé hotspot van dit seizoen wordt. Met buiten koken biedt u uw gasten een beleving. Van barbecuerookie tot ware grillmaster; wij bieden u dit seizoen alle inspiratie voor buiten koken!

Summer drinks
Zet de zomer op uw drankenkaart met onze Summer drinks. Geef uw gasten precies waarnaar ze op zoek zijn op uw terras: een heerlijk verkoelend drankje om te proosten op de zomer. Denk hierbij aan cocktails, zomerbieren, frisse wijnen en meer! Genoeg inspiratie om een zomerse draai te geven aan uw drankenkaart.
Zomer wannahaves
Met het lengen van de dagen gaat ons gastronomisch zomerhart altijd sneller kloppen. Bij de zomer horen ook zomer wannahaves: mooie, bijzondere en/of nieuwe producten die uitstekend bij de zomer passen. Onze specialisten selecteerden de mooiste wannahaves voor deze zomer voor u, van mochi-ijs en frozen cocktails tot fresh lemonades en meer.
Moderne kooktechnieken
Het verwezenlijken van de juiste structuur in gerechten is van belang voor gastronomische creaties; van het perfecte dunne laagje gelei dat smelt op de tong tot een mooie stabiele en schuimige saus. Het zijn deze verschillen die een gerecht transformeren tot een gastronomische verrassing. Benieuwd naar ons ruime aanbod en hoe u deze grondstoffen moet gebruiken? Wij helpen u verder!
Italiaanse recepten
Het specialisme van Italiaanse chefs en de puurheid van de producten waar zij mee werken; ons FoodXperience team is er dol op! Met het ruime aanbod van Italiaanse ingrediënten én tools binnen het HANOS-assortiment was het voor onze chefs dan ook een feest om gerechten te maken waarmee we u inspireren.
Seafood boil
Het lekkerste uit de zee delen op het terras; de Seafood Boil is hét gerecht waarmee u uw gasten verrast. Lekker frivool geserveerd in een grote pan of kom, maar zeker met veel oog voor verfijning. En niet gegeten met het meest fancy bestek, maar lekker met de handen. Dat is ‘sharing’ zoals het bedoeld is!
Kleine appetizers
Met kleine keukenapparatuur kunt u creatief aan de slag met de lekkerste appetizers. Door deze betaalbare apparaten juist anders te gebruiken dan voor de hand liggend, bereikt u verrassende resultaten. Onze chef ging aan de slag met deze keukentools en maakte verrassende recepten. Hij deelt zijn tips met u.
Tequila en mezcal
Tequila en mezcal: beide inherent aan Mexico én lokale, langdurige tradities, geschiedenis en ambacht. Ontdek de verschillen tussen beide en laat u inspireren door verfrissende recepten met beide dranken.
Zomervis recepten
Rode rivierkreeft, makreel, zeebaars en rode mul zijn onze favoriete zomervissen. JRE-chefs Robert Hartelman (Restaurant Cèpes) en Kars van Wechem (Restaurant De Saffraan) maakten hiermee vier mooie gerechten.
Italian Fine Dining
Traditionele Zuid-Italiaanse gerechten met ingrediënten zo van het land; puur en vers. Hiermee maakte chef Pasquale Carfora van Restaurant Aroma (Vaassen) vier prachtige recepten.
Gastvrijheid
Hoe gastvrij bent u? 'Gastoloog' Jeannine Sok neemt u mee in de wereld van gastvrijheid, en deelt de spelregels voor gastvrijheid in de horeca met u. Ontdek haar top 10 regels om uw gasten oprecht het gevoel te geven dat ze welkom zijn.
Authentieke Italiaanse pasta
Mengen, kneden, voelen, ruiken, proeven en altijd met alle aandacht voor het pure ambacht van Italiaanse meesters; Sarah Puozzo beheerst het maken van pasta tot in de puntjes. Sarah deelt haar recepten en tips met u in haar masterclass.
Bekijk de masterclassVissen van de zomer
Het aanbod zomervis kunnen we omschrijven als ‘plat en rond’. Maar platvis of niet, de vissen zijn in de zomer in topconditie. In onze online masterclass 'Zomervis' met visspecialist Jakob Doorn leren wij u graag meer over zommervissen én hun toepassingen.
Meer over zomervisMeer inspiratie
Bezoek voor meer culinaire inspiratie uw dichtstbijzijnde vestiging. Op alle afdelingen staan onze vakspecialisten voor u klaar! Ze adviseren u bijvoorbeeld graag over toepassingsmogelijkheden van seizoensproducten of de meest geschikte producten voor uw drankenkaart.