Creatief met ijs

Creatief met ijs

IJs vormt in de gastronomie een bijzonder creatief medium voor verrassende en verfijnde gerechten. Het vermogen om ijs te transformeren en te verheffen tot een ware smaakbeleving is een vaardigheid waar veel getalenteerde chef-koks in uitblinken. Creatief met ijs zijn in de gastronomie is een avontuurlijk proces dat de zintuigen prikkelt en gasten verrast met originele en onvergetelijke culinaire meesterwerken.

Wij nemen u graag mee in de wereld van (verrassende creaties met) ijs!


Zomertrend: Ice on the bun

Geïnspireerd op de 'brioche con gelato' uit Sicilië, is 'ice on the bun' dé trend voor deze zomer. Onze chefs maakten 7 verschillende varianten. Ontdek ze hieronder!

Bekijk de recepten

Ice on the bun

han_ban_zomer_sneeuw_in_zomer_foodx_2306_747x498.jpg

Het sneeuwt in de zomer

Geïnspireerd op Kakigori wordt er deze zomer fruitig sneeuw verwacht. Kakigori is Japans schaafijs dat wordt gezoet met siroop en gecondenseerde melk. Het heeft de structuur van verse sneeuw. Ontdek de recepten die onze chefs op basis van Kakigori maken.

Bekijk de recepten

Zelf ijs maken

IJs in de gastronomie

Zelf ijs maken

Wat is er nodig om zelf ijs te maken? Welk type ijs is geschikt voor uw gerecht? Wat zijn de absolute vereisten voor het maken van ijs? We vroegen het Hidde de Brabander, Meester Patissier, SVH Meesterijsbereider én manager bij het IJscentrum. In zijn masterclass neemt hij u mee in de 4 basisbereidingen van het maken van ijs.

Lees meer


Verras met een twist

Milkshakes of scroppino's met een twist serveren? Onze chefs maakten een aantal recepten waarmee u deze dranken nét even anders presenteert. Laat u inspireren!

Scroppino

De scroppino is een drankje bereid met sorbetijs, wodka en prosecco. Het kan worden opgediend als tussengerecht tijdens een diner als een spoom, maar is door zijn zoete smaak ook geschikt als vervanging van het dessert. De klassieke variant is bekend, maar verras uw gast eens met een andere variant. Wat dacht u van een ‘Coco rum scroppino’ of een ‘Bloody aperol scroppino’. Ontdek deze en meer variaties!

Bekijk de recepten

Boozy milkshakes

Dé trend voor het terras deze midzomer: Boozy Milkshakes. Heerlijke en verkoelende milkshakes met een ‘boozy’ twist waarmee u uw gasten zeker zult verrassen! U start met een basisrecept waarna u gemakkelijk uw eigen draai geven aan de milkshake. Wij inspireren u graag met zeven van onze favoriete varianten. Naast milkshakes zijn deze producten natuurlijk ook perfect als dessert!

Bekijk de recepten