Calcic sferificacion

Merk
Texturas
Verpakking
Blik 180 gram
Artikelnummer
25227310

Productomschrijving

Texturas in kleinverpakking is ideaal, omdat u in recepten maar weinig nodig heeft. Zo houdt u de inslag nog beter onder controle.

Calcic, ook wel calciumzout, wordt veelal gebruikt in onder meer bereiding van kaas. Het is licht zout van smaak. Het lost gemakkelijk op, nodig in de reactie met alginaat. Basis: 5 tot 8 gram op een liter.

Sferificatión

Calcic kan worden gebruikt voor sferificatión, wat 'rondvorming' betekent. Sferificatión is een van de bekendste technieken uit de moderne gastronomie, ontwikkeld door het team van de gebroeders Adrià . Het komt er in de basis op neer dat u vloeistoffen zeer gecontroleerd kunt laten geleren aan de buitenzijde, waardoor er een dun laagje om de vloeistof ontstaat. Op deze manier zijn 'fake' dooiers, kaviaar en vloeibare olijven redelijk eenvoudig te maken.

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 2 ºC
Maximale bewaartemperatuur 30 ºC

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten