Yakso

Yakso is het merk voor de lekkere, gezonde en gevarieerde biologische Aziatische keuken. Met het uitgebreide productaanbod is het mogelijk om op een gevarieerd en smakelijk Aziatisch gerecht klaar te maken. Yakso biedt u een uitgebreid aanbod en een unieke range producten.

Historie van Yakso

Het merk Yakso is in 1985 ontstaan door een groep pioniers op een zelfvoorzienende biologische boerderij in Nederland. Yakso betekent in het Japans ‘Reinig je lichaam met eten’. Door de jaren heen zijn verschillende heerlijke producten uit de Oosterse keuken toegevoegd.

Krupuk

Krupuk is een bekend product, maar de krupuk bio van Yakso is toch compleet anders.

Bij krupuk (of kroepoek) denkt u misschien niet zo snel aan dieren. Toch bestaat het voor een groot gedeelte uit garnalen. De garnalen in de krupuk van Yakso komen uit Ecuador waar ze op een verantwoorde, duurzame manier worden gekweekt in een natuurlijke omgeving en onder goede omstandigheden.

Er zijn een aantal grote verschillen voor de biologisch gekweekte garnalen ten opzichte van gangbare kweek. Bij biologisch gekweekte garnalen geen groeibevorderaars of synthetische aminozuren aan het water toegevoegd. De garnalen hebben ook meer leefruimte. Dat is prettiger voor het dier, maar het zorgt er ook voor dat er minder kans op ziekten is. Ze krijgen biologisch, GGO-vrij duurzaam visvoer en er worden geen antibiotica en groeihormonen toegepast. Bij de verwerking worden de garnalen niet bestraald en er worden geen kunstmatige veredelingstechnieken toegepast.

Yakso
Yakso

Tempeh

Tempeh is een gefermenteerd voedingsmiddel dat ontstaat door een gecontroleerde fermentatie van gekookte sojabonen met een Rhizopus schimmel. Door deze fermentatie binden de sojabonen zich tot een vaste witte koek.

Tempeh vindt zijn oorsprong in Indonesië waar het waarschijnlijk per toeval ontdekt is door gekookte sojabonen in hibiscusbladeren, die van nature deze Rhizopus schimmel bevat, te bewaren. Vooral vegetariërs en veganisten vinden de vleesachtige structuur en het hoge eiwitgehalte interessant.

Tempeh kan op verschillende manieren worden gebruikt. Normaal wordt tempeh in schijven gesneden die in olie gebakken worden tot ze krokant en goudbruin zijn. Tempeh kan gebruikt worden als ingrediënt in soepen, voorgerechten, salades, rijstschotels en als broodbeleg.

Ontdek deze en meer producten van Yakso bij HANOS

SEROENDENG BIO YAKSO
1,80

per pot

TOFU BIO YAKSO
4,65

per pot

TEMPEH BIO YAKSO
3,25

per pot

KRUPUK BIO YAKSO
2,75

per zak

ATJAR TJAMPOER BIO YAKSO
2,20

per pot