New Bar Kitchen
Asian Inspired
Aziatische ingrediënten lenen zich uitstekend voor kleine gerechtjes boordevol smaak. Aziatische gerechten zijn populairder dan ooit. Speel daar dan ook zeker op in! Laat u verrassen door bijvoorbeeld het Koreaanse galbi gui of een heerlijke ramen noedelsoep. En een dessert met mochi mag natuurlijk ook niet ontbreken!
Ontdek hieronder de recepten
Okonomiyaki bubble wafel
Deze Japanse vispannenkoek serveren wij nu in de vorm van een bubble wafel gemaakt met het Bubble wafelijzer, maar uiteraard wel met dezelfde ingrediënten als in het originele recept.
Bekijk het receptGalbi Gui
Koreaanse barbecue shortribs. Dit is echt één van onze favorieten uit de Koreaanse keuken. Pittig gemarineerde shortribs en heerlijk krokant geroosterd. Een perfect serve!
Bekijk het receptKara-age & tonkatsu
Kara-age is een Japanse kooktechniek waarbij verschillende soorten voedsel - meestal kip, maar ook ander vlees en vis - in olie worden gefrituurd.
Bekijk het receptAge gyoza
Age betekent ‘gefrituurd’ in het Japans. Deze gyoza bakken wij in een tempurabeslag.
Bekijk het receptCrispy pork, spicy ananas, pindasaus & kokos
Crispy pork met spicy ananas, bereid met eigengemaakte pindasaus met limoen.
Bekijk het receptMochi mochi met een bonsai boompje van framboos
Japans ijsje in jasje van kleefrijst.
Bekijk het receptLuchtige miso, aardappel en ei
Zalvige aardappel-misocrème met een gepocheerd ei en kaviaar van soja.
Bekijk het receptPie tee met gamba en bloemkool
Appetizer uit de Maleisische keuken. Makkelijk te bakken met een pie tee tang!
Bekijk het receptSaké, aperol, perzik & jasmijn
Verfrissend aperitief op basis van mousserende saké en Aperol.
Bekijk het receptVerder lezen:
Izakaya
Izakaya zijn de eenvoudige Japanse eethuisjes waar na een dag werken even stoom afgeblazen kan worden met een drankje, kleine hapjes, snacks en meer. Vergelijk het met het bezoek van een Spanjaard aan een tapasbar of met de Hollandse vrijmibo met bier en bitterballen. Alleen dan wel op z’n Japans, van lichte hapjes tot en met gerechten die vullen. Treed met Tim Anderson in de wereld van de Izakaya en maak de meest populaire en iconische gerechten zelf. Van allerlei kleine hapjes als diverse yakitori, gemarineerde inktvisjes, schaaltjes edamame, pickled komkommer met knoflook en sesamolie, of juist iets uitgebreider.
Bekijk het boekOntdek meer 'New Bar Kitchen' geïnspireerde thema's:
Latin American
De keukens van Midden- en Zuid-Amerika gaan een ware opmars tegemoet. Kenners noemen het dan ook wel de ‘nieuwe’ tapas. En we kunnen hen niet ongelijk geven! De gerechten zijn namelijk perfect om te sharen. U maakt gegarandeerd indruk met bijvoorbeeld de tamales, gestoomd in maisbladeren. Of wat dacht u van de Peruaanse ‘sangria’, Chicha Morada?
Bekijk receptenMiddle Eastern
Bijzonder smakelijke gerechten die van generatie op generatie worden doorgegeven in het Midden-Oosten, we hebben het natuurlijk over ‘Mezze’. Een sfeervolle tafel bomvol diverse koude én warme appetizers, geweldig om in een goed gezelschap te ‘sharen’. Met uitsluitend de beste verse en authentieke ingrediënten maakt u er een Midden-Oosters feest van.
Bekijk recepten